Matematik

Reducer brøk

27. august 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej,

er der nogen, som kan forklarer mig hvordan jeg skal reducer følgende brøk.

12x-5  -    10

2x-2          x-2 

 

på forhånd tak.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af mathon

             fællesnævner
                                                 FN = 2(x-1)(x-2)       x∉{1,2}


Svar #2
27. august 2012 af line112 (Slettet)

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af hesch (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet opgaven rigtigt af ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man adderer brøker ved at forlænge dem til samme nævner. Man skal derfor bestemme fællesnævneren for de to brøker.

(12x-5)/(2x-2) - 10/(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af Nordmand (Slettet)

12x-5  10       =

2x-2       x - 2

(12x - 5 )( x-2)  -  10*2(x-1)     =       osv.

2(x-1)(x-2)           (x-2)*2(x-1)


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.