Matematik

Cirkler og linjer

28. august 2012 af studerende82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

mat AB 1 opg 602       

 

X^2+y^2-4x-6y-3=0

ligningen omskrives ved brug af kvadratsætningen: (a-b)^2=a^2 + b^2 - 2*a*b

(x-2)^2 = x^2 + 4 - 4x

(y-3)^2 = y^2 + 9 - 6y

udtrykkene indsættes i den første ligning og vi får: x^2+y^2 - 4x -6y - 3=0

(x-2)^2 + (y-3)^2 - 3 = 4+9

(x-2)^2+(y-3)^2 = 16

cirklen har centrum i punktet (2,3) og r= kvadratroden af 16 =4

 

rigtig eller forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af mathon

           
                  (x-2)2 + (y-3)2 = 42

             centrum C(2,3) og r = 4

er
                 korrekt

 


Skriv et svar til: Cirkler og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.