Matematik

Komplekse tal

28. august 2012 af Macroreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tre komplekse tal er givet ved z1=(1,3), z2=-(2,4), Z3=(2,-5)

Omskriv tallene z1 og z3 på retangulær form a+b i

Hvad menes der med dette? Forstår det ikke helt rigtigt. Og så har jeg også svært ved denne. 

 

Z1-1

Og

(Z1*Z2-1

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har givet nogle komplekse tal på formen z = (a,b) = (Re(z) , Im(z)). Nu skal du istedet skrive dem på formen z = a + i·b.

Benyt, at z1-1 = 1 / z1 .


Svar #2
28. august 2012 af Macroreal (Slettet)

Kan de så passe at z1 er lig 1+3i? Er det virkelig så simpelt eller har jeg misforstået det?


Svar #3
28. august 2012 af Macroreal (Slettet)

Skal bare have et ja eller nej :), så kan jeg nemlig fortsætte med de resterende opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #5
28. august 2012 af Macroreal (Slettet)

Takker for hjælpen.

 

/Thread


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.