Matematik

kvadratrod

28. august 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej sp

jeg sidder her med et problem. jeg skal bestemme hvilke tal, tallet kvadratrod42 ligger imellem? hvordan finder jeg ud af det? kan i hjælpe? altså, ligger det imellem 9 og 10 eller 13 og 14 eller? hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af SuneChr

62 = 36  og    72 = 49        ⇒     6 < √ 42 < 7


Svar #2
28. august 2012 af cecilied34 (Slettet)

så hvis f.eks. spørgsmålet lød på: kvadratrod 35 ville man sige 5^2 = 25 og 6^2 = 26, altså mellem 5 og 6? er det rigtigt forstået? (: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af SuneChr

# 2   Ja    Vi har      52  = 25  og    62 = 36        ⇒     5 < √ 35 < 6


Svar #4
28. august 2012 af cecilied34 (Slettet)

tak skal du have (:

det er ikke for at være anmasende, men du lader til at have styr på matematik. hvis du har tid, gider du så kigge i min anden tråd om nogle stykker med parentes. det er det sidste jeg mangler (:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1227639

jeg tjekker igen i afnten (:


Skriv et svar til: kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.