Fysik

Bølgelængde

28. august 2012 af bananman (Slettet)

Hej, jeg har et spørgsmål angående bølgelængden

formlen for at finde bølgelængden er lambda = c / f

men når jeg regner det ud får jeg et tal jeg stærkt tvivler på er rigtigt

c er jo 3•108 m/s

og frekvensen er 5,09 • 1014 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken bølgelængde finder du da? Vi kan ikke hjælpe dig med at afgøre det, hvis du ikke oplyser dit resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af mathon

 

                   λ = c/ f = (3,00·108 m·s-1) / (5,09·1014 s-1) =  5,89·10-7 m = 589 nm


Svar #3
28. august 2012 af bananman (Slettet)

Jeg får det til 0,000000589


Svar #4
28. august 2012 af bananman (Slettet)

Som #2


Svar #5
28. august 2012 af bananman (Slettet)

er det korrekt?

for i facit står der 460nm


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2012 af mathon

 

               460 nm  svarende til  f = 6,52·1014 Hz


Svar #7
28. august 2012 af bananman (Slettet)

hva har jeg gjort forkert?

det er jo frekvensen


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2012 af mathon

 

            Ja det er jo ikke nemt at gætte, hvad du har gjort forkert, ud fra de få oplysninger


Svar #9
28. august 2012 af bananman (Slettet)

Hvilke oplysninger mangler du?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis der er tale om elektromagnetisk lys med frekensen 5,09·1014 Hz er bølgelængden 589nm.

Hvis der er tale om lys med frekvensen 6,52·1014 Hz er bølgelængden 460nm.


Svar #11
29. august 2012 af bananman (Slettet)

Der er tale om lys, men hvordan fik du det til 6,52·10^14?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2012 af mathon

 

               ...ved at regne baglæns fra facit 460 nm

                                       


Svar #13
29. august 2012 af bananman (Slettet)

Altså hvordan skal jeg så beregne den?


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. august 2012 af mathon

 

                 ...du virker ikke, som om, du er klar over, hvad du spørger om?

                    genlæs #10

 


                 du opgav en forkert frekvens i #O
   eller
                 facit er forkert


Svar #15
29. august 2012 af bananman (Slettet)

Frekvensen er rigtig nok...

Men hvordan fik du 6,52·10^14, ja så godt at det er hvis det lys.

Men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. august 2012 af mathon

 

                 f = c / λ = (3,00·108 m/s) / (460·10-9 m) = 6,52·1014 s-1 = 6,52·1014 Hz


Svar #17
29. august 2012 af bananman (Slettet)

Nå ok

Men problemet er at jeg ikke kan gøre sådan, fordi jeg har ikke 460 nm med som nogle oplysninger


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. august 2012 af mathon

   ...men du skulle have haft
                                              f = 6,52·1014 Hz


Svar #19
29. august 2012 af bananman (Slettet)

Ja, men har regnet den ud og fik det samme svar som facit....

 


Svar #20
29. august 2012 af bananman (Slettet)

bølgelængden er 589 nm, for det gule lys.

Men jeg skal finde den i væsken


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.