Matematik

Dækningsbidrag

29. august 2012 af Heinrichsmor (Slettet)

Et tekstilfirma producerer og afsætter varen Carpet.
De variable omkostninger C (i kr.) og omsætningen R (i kr.) kan beskrives ved funktionerne:
C(x) = 0,02x^3 - 2x^2 + 90x,       0 < x < 90
R(x) = 55x,                  0 < x < 90

Hvor x er afsætningen i antal meter Carpet pr. dag.
Dækningsbidraget DB kan bestemmes ved "dækningsbidrag = omsætning - variable omkostninger"

Spørgsmål A. "Gør rede for, at dækningsbidraget DB kan beskrives ved funktionen": 
"DB(x) = -0,02x^3 + 2x^2 - 35x    ,     0 < x < 90 "
og bestem den afsætning, der giver det største dækningsbidrag.

 

 

Nogle der kan hjælpe med hvordan jeg skal starte? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af jihudsif (Slettet)

HHej, kan du hjælpe mig med noget dansk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af okerne (Slettet)

Del 1

DB(x)=R(x)-C(x)

 

Del 2

Differentiere DB(x) mht x. Sæt DB'(x)=0. Du finder nok 2 løsninger, så husk på definitionsmængden. Når du har fundet x udfra overstående kan du så sætte den ind i R(x).


Skriv et svar til: Dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.