Matematik

Hjælp til opgaveløsning

29. august 2012 af LogR (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg haaaaaaaaaaaader når der er en opgave jeg ikke forstår.. Jeg forstår ikke denne så jeg håber nogen af jer kloge hoveder herinde kan hjælpe mig lidt :-)

 

Opgaven går ud på at man skal finde summen af a og b når det gælder at 3/2*4/3*5/4...a/b = 9

I skal se fx 3/2 som en brøk, men det kan jeg ikke lave herinde. Håber det er til at forstå.

 

På forhånd rigtig mange gange TAK! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af peter lind

Du kan jo gå i gang med at udregne udtrykkene og se hvornår resultatet er 9


Svar #2
29. august 2012 af LogR (Slettet)

Ja, det er lige præcis det jeg har prøvet men det går ikke op. Jeg har prøvet hvor tællerne har været fra 3 til 14 og nævnerne fra 2 til 13. Lige lidt hjælper det..  


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af nielsenHTX

#2 et lille hint til hvor langt du skal gå.

3/2=1,5

3/2*4/3=2

3/2*4/3*5/4=2,5

3/2*4/3*5/4*6/5=3

osv... kan du nu se mønsteret? (du skal længere op end 14 :) det er ikke meget )

 

 


Svar #4
29. august 2012 af LogR (Slettet)

Omg jeg har set lyset! 1000 mange gange tak! Jeg har forstået det nu ;-D


Skriv et svar til: Hjælp til opgaveløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.