Matematik

brøker

29. august 2012 af uytuty (Slettet)

hej der ude hvordan regner man dette stykke 2/4(2/3+5)=


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

(2/4)·(2/3 + 5) = (2/4)·(2/3 + 5/1)

finder fællesnævneren

(2/4)·(2·1/3·1) + (5·3/1·3) = (2/4)·(2/3 + 15/3) = (2/4)·(17/3)

da 2/4 kan forkortes til 1/2, haves der, at

(1/2)·(17/3) = (1/2)·(5 + (2/3)) = 2,8333...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af mathon

eller
                (2/4)·((2/3) + 5)

                (1/2)·((2/3) + 5)

                (1/3) + (5/2)

                (2/6) + (15/6) = (17/6) = (12/6) + (5/6) = 25/6


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.