Matematik
Parantes
08. september 2005 af
nklj (Slettet)
hej.
Jeg søger evt. hjælp til denne måde at regne med paranteser, eks:
6*(X*4)
søger ikke et resultat, blot hvordan man regner et sådan stykke...
på forhånd tak
Jeg søger evt. hjælp til denne måde at regne med paranteser, eks:
6*(X*4)
søger ikke et resultat, blot hvordan man regner et sådan stykke...
på forhånd tak
Svar #1
08. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
a*(b*c) = (a*b)*c = (a*c)*b = b*a*c
osv. Kort sagt, paranteserne samt faktorernes rækkefølge er ligegyldig.
osv. Kort sagt, paranteserne samt faktorernes rækkefølge er ligegyldig.
Svar #2
08. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Du skal kende noget til de matematiske operatorer, og deres hieraki.
MEn altså, når du har en parantes, skal du gange tallet med hvert led i parantesen!
I dit eksempel er der kun ét led, og det vil sige, at man skal gange 6 med 4x = 24x...
Men der er ingen mening i at putte det ind i en parantes i dit eksempel, da regnestykket ville have givet det samme, hvis paranteserne ikke var der!
Men ved dette eksempel: 6*(x+7+y) er der flere led. Så husk at gange 6 med hvert led i parantesen. Det vil sige: 6*x+6*7+6*y .. Dette giver forresten: 6x+6y+42
MEn altså, når du har en parantes, skal du gange tallet med hvert led i parantesen!
I dit eksempel er der kun ét led, og det vil sige, at man skal gange 6 med 4x = 24x...
Men der er ingen mening i at putte det ind i en parantes i dit eksempel, da regnestykket ville have givet det samme, hvis paranteserne ikke var der!
Men ved dette eksempel: 6*(x+7+y) er der flere led. Så husk at gange 6 med hvert led i parantesen. Det vil sige: 6*x+6*7+6*y .. Dette giver forresten: 6x+6y+42
Svar #3
08. september 2005 af nklj (Slettet)
dvs at fx dette stykke, eks: 4(x*3) giver 12x? ...synes bare at kunne huske noget andet, men måske er det bare mig
Skriv et svar til: Parantes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
