Matematik

funktionsligning og ulighed

31. august 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa SP

jeg sidder her med to opgaver, som jeg ikke kan finde ud af hvordan jeg skal løse. kan i hjælpe mig?

 

1. ulighed:

3x3 + 9 > x3 - 7

 

og så er der b'eren i den opgave jeg har vedhæftet (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kunne trække 9 fra på begge sider og så x^3 fra  og du kunne dividere med 2 bagefter,

så skulle x^3 gerne stå alene

x^3 = -16/2 = - 8

Så tages den 3. rod og dit svar skulle være givet. Husk i uligheder skal ulighedstegnet vendes hvis du ganger eller dividerer med noget negativt, men det var ikke nødvendigt her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

b) du har en forskrift for f(x) = ax+b

hvor du har bestemt a og b

f(10) betyder: sæt 10 ind på x'ets plads på højresiden(eller den modsatte side af f) og regn tallet

så f(10) = a*10+b

løs ligningen f(x)=18, det svarer til ligningen 18=ax+b <=> x = (18-b) /a


Svar #3
31. august 2012 af cecilied34 (Slettet)

2x3 + 9 > - 7

2x3 > - 7 - 9

x > 3√(- 7 - 9)?

 

og når der står f(x) = 18, betyder det så bare at y = 18? det forvirrer bare at de står i samme opgave, de to sidste (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

De 2 sidste er hinadnens modsætninger, den 1. siger udregn y til x=10

den anden siger find x svarende til y(eller f(x)) = 18

 

Og uligheden skulle gerne give  -2, du har ikke divideret med 2 og du kunne altså godt regne -7-9 til -16


Skriv et svar til: funktionsligning og ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.