Matematik
differentialligning
08. september 2005 af
rizza (Slettet)
nr 5179 i eksamensopgaver i matematik - den er lidt svær at skrive. Sidste delspørgsmål hvor man skal bestemme den eksakte værdi for a....
Hvordan kan det være at den generelle løsning for g er:
g(x)=c1 * e^(sqrt(a)*x) + c2 * e^-(sqrt(a)*x)
Hvor kommer kvadratroden fra?? Har fået af vide at det var sådan, men troede bare det var a...
Hvordan kan det være at den generelle løsning for g er:
g(x)=c1 * e^(sqrt(a)*x) + c2 * e^-(sqrt(a)*x)
Hvor kommer kvadratroden fra?? Har fået af vide at det var sådan, men troede bare det var a...
Svar #4
08. september 2005 af rizza (Slettet)
Ok skriver sidste del, det burde være nok:
Grafen for g går gennem P(0,1) og har en vandret tangent i dette punkt. Desuden går grafen for g gennem punktet Q(1,2)
Bestem den eksakte værdi at det tal a, for hvilket g er løsning til differentialligningen
(d^(2)*y)/dx^2 = ay
Hvordan kan det være at den generelle løsning for g er:
g(x)=c1 * e^(sqrt(a)*x) + c2 * e^-(sqrt(a)*x)
Grafen for g går gennem P(0,1) og har en vandret tangent i dette punkt. Desuden går grafen for g gennem punktet Q(1,2)
Bestem den eksakte værdi at det tal a, for hvilket g er løsning til differentialligningen
(d^(2)*y)/dx^2 = ay
Hvordan kan det være at den generelle løsning for g er:
g(x)=c1 * e^(sqrt(a)*x) + c2 * e^-(sqrt(a)*x)
Svar #5
08. september 2005 af frodo (Slettet)
normalt har vi jo højresiden på formen k^2, og derfor skal det være sqrt(a) i din løsning
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
