Matematik

Potenser

01. september 2012 af cillebaek (Slettet)

Hvordan regnes de her ud: 

(2,2^1,4*2,2^-1,1)^4 = 

2^5 * 2^2,5 *(1,2^1,5)^5 = 

Det være til stor hjælp! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af qq8165 (Slettet)

#1 = 2,2^[(1,4+(-1,1))*4]

#2 = 2^(5+1,5)*1,2^(1,5*5)

 

 

prøv lige tjekke det med lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den første er

(2,21,4 · 2,2-1,1)4

Benyt regneregler for potenser:  an · am = an+m , og (an)m = an·m .

Udregn produktet i parentesen først ved at benytte den f8rste regel, og benyt s9 den sidste regel.


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.