Matematik

brøker ! hjælp

01. september 2012 af muna22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej folkens 

hvordan regner man : a/2+3a/4-5a/8 =?? ( har prøvet selv ! men jeg kan ikke finde ud af det.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af peter lind

Sæt det på en fælles brøkstreg. Fællesnævneren er 8


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2012 af rikke2801 (Slettet)

hej :) 

 

først skal du finde fælles nævneren (altså den nederste i alle brøkerne). det er altså 8, fordi både 2, 4 og 8 går op i 8 :)

så skal du spørge dig selv- hvormange gange går 2 op i 8, og det gør det jo 4 gange, så derfor ganger du det med tælleren (a). - altså 4*a= 4a
Den første brøk bliver altså til 4a/8

 

så skal du spørge dig selv- hvormange gange går 4 op i 8, og det gør det jo 2 gange, så derfor ganger du det med tælleren (3a)- altså 3a*2
Den anden brøk bliver altså 6a/8

 

så skal du spørge dig selv- hvor mange gange går 8 op i 8, og det gør det jo 1 gang, så derfor ganger du det med tælleren (5a)- altså 5a*1
Den tredje brøk bliver altså 5a/8

 

Tilsidst skal du lægge tællerne sammen og beholde den samme nævner: 4a+6a-5a= 5a

 

stykket er altså ligmed 5a/8

 

 

Var det svar nok :-)??? 

 


Svar #3
01. september 2012 af muna22 (Slettet)

tusind taaak for hjælpen !!!! :) 


Skriv et svar til: brøker ! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.