Fysik

Joule

02. september 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Håber nogle kan hjælpe mig med disse opgaver. Jeg har givet et bud håber nogle kan se om det er rigtigt.

 

a) Hvor stort et arbejde udfører du på tasken, når du løfter den 0,35 m op fra luften?

Mit bud: A = F *h = m *g * h = 8,5kg * 9,82 N/kg * 0,35 m = 29,21 J

 

b) Hvor stort et arbejde udfører du på tasken, når du står stille med den i hånden?

Der sker ikke noget arbejde med den? -- 0 arbejde ? Kan ikke helt forklare det?

 

c) Hvor stort et arbejde udfører du på tasken, når du med tasken i hånden går 50 m hen ad en vandret vej?

Mit bud: A = F * s = 83,47N/kg * 50m = 4173,5 J 

 

d) Hvor stort et arbejde udfører du på tasken, når du sænker den 0,35 m, så den igen står på gulvet?

Om du løfter den op eller ned må kraften være den samme derfor skal følgende formel bruges, som blev benyttet i opg. a. 

Mit bud: A = 83,47N/kg * 0,35m = 29,18J

e) En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?

Har ingen anelse.

 

Håber på respons.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af mathon

e) En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s.
    Hvor højt når bolden op?

     benyt at den mekaniske energi er konstant


Svar #2
02. september 2012 af Jelly (Slettet)

okay, hvad med opgave b), c) og d) er de rigtige? 


Skriv et svar til: Joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.