Matematik

Retvinklede trekanter

02. september 2012 af oool (Slettet)

Hej er der nogen der kan HJÆLP mig med en opgave. 

 

Jeg har en figur som er retvinklet trekant ABC. midtpunktet af siden AC betegnes med M, og det oplyses, at 

BC= 3 

AB= 5 

 

Beregn BM 

 

Jeg er dårlig til matematik..!!! 

 

Jeg har nogle formler jeg skal bruge: 

 

Sin A = a/c 

Cos A= b/C

tan A= a/b 

 

Håber nogen kan hjælp mig 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at C er den rette vinkel. Lav en tegning af trekanten. Du skal i stedet benytte Pytagoras. Brug Pytagoras til at finde AC. Stykket CM er halvt så stor, så dermed har du også længden af denne. Se dernæst på den retvinklede trekant BCM Du kender de 2 sider CM og BC. Brug Pytagoras igen til at finde BM


Svar #2
02. september 2012 af oool (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2012 af exatb

Man kan bruge Pythagoras til at finde den sidste side i trekanten.

AC kaldes 2x hvor x er afstanden til M

52 = (2x)2 + 32

x = 2

AM er altså 2 og AB er 3

BM2 = 32 + 22

BM = 130,5

BM = 3,61

 


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.