Matematik

Nulpunkt

02. september 2012 af dejlige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg nulpunktet for denne ligning:
y=x^2-4x+3

 

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

du finder der hvor y=0:

y = 0 = x^2-4x+3 

Løsningerne(0-punkterne) er således:

(4+- sqrt(16-4*1*3) ) / 2


Svar #2
02. september 2012 af dejlige (Slettet)

Det forstår jeg ikke?

Hvad skal jeg så regne ud, når y=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nul punkterne, du skal løse en 2. grads ligning


Svar #4
02. september 2012 af dejlige (Slettet)

Nåååår, super tak :) men hvad med denne ligning: -x^2+4x-5.. den har vel ingen nulpunkter vel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej, i princippet ikke. Men hvis du er interesseret så læs om komplekse tal, så har den, men på gymnasieniveau har den ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har

-x2 + 4x -5 = -(x2 -4x +5) = -(x2 -4x + 4 + 1) = -((x-2)2 + 1) = -(x-2)2 -1 < 0 for alle reelle x.


Skriv et svar til: Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.