Matematik

lim f(x)

08. september 2005 af dR-Semic (Slettet)
Lad

f(x) = (x^2 - a^2)/(x - a)
for x ikke lig med a
og

0 for x = a

hvor a er et tal forskelligt for 0.

Undersøg om limf(x) x->a eksisterer.

Undersøg om f er kontinuert i a.

ER ikke helt sikker på hvordan denne skal gribbes an, så hvis der er nogle der har forslag vil de blive modtaget med kyshånd...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2005 af frodo (Slettet)

L'Hospital

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2005 af zepz (Slettet)

Hvis nu man kan reducere det øverste til
x + a

og for 0 må det så være 2a hvad skal man så derfra ?

På forhånd tak

Svar #3
08. september 2005 af dR-Semic (Slettet)

L'værtshus i morgen ja, men skal lige løse den her først...

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2005 af frodo (Slettet)

#3: L'Hospital er en fransk matematiker, der har udviklet en metode til generelt at løse denne slags problemer.

I dette tilfælde, er det lettere at gøre, som #2 siger, men L'Hospital er fed at smide i hovedet på din lærer også

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2005 af zepz (Slettet)

Men hvis nu man skal gøre det færdig fra hvor jeg står hva gør man så ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2005 af frodo (Slettet)

du har jo vist, at grænseværdien for x->a = 2a, og at den dermed eksisterer.

For at f skal være kontinuert, skal grænseværdien være lig med funktionsværdien

Svar #7
08. september 2005 af dR-Semic (Slettet)

Ok mange tak, og undskyld den lille misforståelse :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2005 af zepz (Slettet)

Mange tak!

Skriv et svar til: lim f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.