Matematik

(a+b+c)(a-b-c)+(b+c)b+c(b+c)

04. september 2012 af blobbi (Slettet)

Hvad er (a+b+c)(a-b-c)+(b+c)b+c(b+c) ? :)

please hjælp mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke prøvet selv at regne det ud?

(a+b+c)·(a-b-c) + (b+c)b + c(b+c) = (a+(b+c))·(a-(b+c)) + (b+c)2

                                                           = a2 - (b+c)2 + (b+c)2

                                                           = a2


Svar #2
04. september 2012 af blobbi (Slettet)

Jeg forstår det ikke.... 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke? Der benyttes et par kvadratsætninger undervejs.


Svar #4
04. september 2012 af blobbi (Slettet)

(b+c)b+c(b+c) = (b+c )2

glemmer du ikke "b+c" i midten? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej da. Man sætter (b+c) uden for parentes

(b+c)b + c(b+c) = (b+c)·(b+c) = (b+c)2


Svar #6
04. september 2012 af blobbi (Slettet)

Undskyld men hvis du gider, kan du så ik forklare det hele dybere? :I 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad er det, du ikke forstår? Forstår du ikke, at

(a+(b+c))·(a-(b+c)) = a2 - (b+c)2   ?


Svar #8
04. september 2012 af blobbi (Slettet)

det forstår heller ikke det.........


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

I #7 benytter man jo kvadratsætningen

(A + B)(A - B) = A2 - B2


Skriv et svar til: (a+b+c)(a-b-c)+(b+c)b+c(b+c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.