Dansk

Betydning af et ord

05. september 2012 af turk89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad betyder ordet "kanon" i denne sammenhæng:

"Kildeskovshallen, der er under renovering, er fredet af Kulturarvsstyrelse og optaget på arkitekternes egen kanon som et af de fineste eksempler på modernismens idrætsbyggerier..."

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af mathon

 

     at kanonisere = at erklære mønstergyldig = særligt værdifuld

     arkitekternes egen kanon = arkitekternes egen liste over særligt repræsentative bygninger for
     forskellige perioders byggemode og dermed særligt værdifulde og bevaringsværdige bygninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af Hosai (Slettet)

= En samling af noget der tjener som forbillede el. rettesnor, fx et udvalg af litterære værker som anses for klassiske og særligt repræsentative . fx kanonen er udarbejdet af kunstnere og af sagkyndige eller der blev nedsat et udvalg for hver af de syv kunstarter der indgår i kanonen.

Det vil være min bedste bud (;


Svar #3
05. september 2012 af turk89 (Slettet)

#1 og #2

Tak for det. Hvad med ordet "retromodernisme". Siger det jer noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af mathon

   

                  det moderne i at benytte moderniserede retro-ting = ting benyttet før i tiden
                  men stadig med retro-præg


Svar #5
05. september 2012 af turk89 (Slettet)

Jeg kan slet ikke få det til at give mening. Kan du prøve at omformulere den første sætning:

"Et fabulerende eventyr, mere Gaudi end Jakobsen, og en skæv kommentar til de retromodernistiske metervarer, der kendetegner tidens etageboligbyggeri. Bispebjerg Bakke kunne aldrig være opført til en acceptabel pris, hvis ikke leverandører og håndværkere var blevet involverede aktivt i at gøre projektet brugbart".

Det er første sætning, der er problemer med. Jeg har fundet ud af, at både Gaudi og Jakobsen var arkitekter.


Skriv et svar til: Betydning af et ord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.