Matematik

Komplekse tal

05. september 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg gør følgende med det komplekse tal:

√((-√3)^2+i^2) hvorfor bliver det så 2 når i^2 er -1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tallet under kvadratroden bliver 2, da

(-√3)2+i2 = 3 -1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af mathon

 

                 √((3+i2)) = (3+(-1)) = √(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af nielsenHTX

hvis du ellers har skrvet det rigtigt op bliver det også √2


Svar #4
05. september 2012 af bonzoadam (Slettet)

Der står i bogen at jeg skal finde polarkoordinatet til det komplekse tal Det store I står for i

og så beregnes r som


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dine formler ses som røde x-er. Skriv ligningerne her i stedet.


Svar #6
05. september 2012 af bonzoadam (Slettet)

Det komplekse tal er -√3+i, hvor der kun tages kvadratrod af 3

 

r beregnes somr=√a^2+b^2, der tages rod af begge=√(-√3)^2+(i)^2, der tages rod af det hele=√3+1,rod af det hele

Jeg forstår ikke hvorfor i^2 bliver til +1 med mindre at det negative fortegn i det komplekse tal gælder for både √3+i

 

Håber du forstår hvad jeg mener ellers må vedlægge.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Her er b = 1, ikke i, så modulus er

r = √( (-√3)2 + 12 ) = √(3 + 1) = 2

Modulus af et komplekst tal z = a + i·b er

r = |z| = √(a2 + b2)

Modulus er jo længden af hypotenusen i en retvinklet trekant, hvis katetelængder er |a| og |b| .


Svar #8
05. september 2012 af bonzoadam (Slettet)

ok så det vil sige at b svarer til det tal i ganges med når det står som de almindelige koordinater og hvis mit komplekse tal var √(-√3)) + 7i var b=7


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er jo forklaret i #7. Modulus for det komplekse tal z = a + i·b er

r = |z| = √(a2 + b2)


Svar #10
05. september 2012 af bonzoadam (Slettet)

ok,tak. Ville bare være helt sikker på at jeg havde forstået det:-), vidergående skal i mit tilfælde forstås som en lille uge på matematik:-), så der er lidt vej endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Videregående forstås normalt her som et niveau, der ligger ud over det gymnasiale niveau A, dvs. universitetsniveau eller lignende.


Svar #12
05. september 2012 af bonzoadam (Slettet)

Jeg mente nu også en lille uge på universitetet.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så har du vel lært om komplekse tal i gymnasiet.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.