Matematik

Trigonometri

06. september 2012 af ida0708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvis vi har en vilkårlig trekant, hvor to vinkler, A og C, samt en side, AC, er oplyst, hvordan kan man så 1) regne BC ud og 2) regne højden fra B ud?

Nogen der vil give mig et 'minikursus' i trigonometri???

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af mathon

 

                                       a/sin(A) = b/sin(A+C)

                                       |BC| = a = sin(A)·(b/sin(A+C))


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af peter lind

Du skal altid tegne en figur, når du får sådan en opgave. Det er mindre vigtig om den stemmer nøjagtig. Du finde vinkel B af at summen af vinklerne er 180º. Derefter kan du bruge sinusrelationerne til at finde de resterende sider.

Højden vil dele trekanten i 2 retvinklede trekanter. Vælg den ene af dem. Du kender her vinklen overfor højden og hypotenusen. Brug reglen om sinus i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af Salihu (Slettet)

Først findes den sidste vinkel B = 180-A-C

Så kan du bruge sinusrelationen:

a/sin(A) = b/sin(B), hvor a = BC og b = AC


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af exatb

Højden i trekanten vil opdele den vilkårlige trekant i to retvinklede trekanter. Sinus til den kendte vinkel er h divideret med hypotenuse, og du kan finde h ud af ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2012 af mathon

                

                                 hb = c·sin(A) = a·sin(C)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.