Matematik

Diverse matopgaver

10. september 2005 af TheKo (Slettet)
Hej!

Jeg har brug for lidt hjælp til et en opgave som egentlig ikke burde give nogen problemer, men gør det alligevel ;)

Opgave 9
Gør rede for at A kan antage 2 forskellige muligheder. Find trekantens vinkler og side c i begge tilfælde.

T = 12
a= 3
b= 6

T = ½bc sin A
12 = ½ * 3 * 6 sin C =>
12 / ½ / 3 / 6 = sin C =>
sin^-1(1.34) = C
Men man kan jo ikke tage Sinus til 1.34?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Du skal vel på en eller anden måde have opstillet en andengradsligning, så du først kan finde A's to værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Der må ganske enkelt være en fejl. Godt nok er den relevante formel i stedet

T = 1/2*a*b*sin(C)

Men det ændrer ikke på det forhold, at med de opgivne størrelser i opgaven er sin(C) > 1. Det dur bare ikke.

T, a og b betegner vist ikke, hvad vi formoder.

//Epsilon

Svar #3
10. september 2005 af TheKo (Slettet)

T betegner trekantens areal, det står beskrevet i bogen.

a og b er siderne. Mit første gæt var også en fejl, der har været flere indtil videre...

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Jeg formoder naturligvis, at du har skrevet opgaveteksten korrekt af.

En sandsynlig forklaring kunne være, at opgavestilleren oprindeligt har glemt at halvere trekantens areal, T, så der i stedet skulle have stået T = 6. Prøv at regne opgaven igennem med denne antagelse.

Faktum er i hvert fald, at der ikke findes nogen plan trekant med arealet 12, når siderne a og b har de givne mål. Det maksimalt opnåelige areal, som er 9, indtræffer præcis, hvis vinkel C er ret.

//Epsilon

Skriv et svar til: Diverse matopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.