Matematik

Integrer

09. september 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=x^3+1/x^3, hvor F(2)=2
F(x)=x^4/4-1/2x^2+k
k=2^4/4-1/2*2^2+k=2
k=4-2+k=0
k=-2
F(x)=x^4/4-1/2x^2-2
er det rigtigt eller hvad gør jeg forkert


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skal vi gætte, at du søger en stamfunktion F(x) til f(x) , og at F(2) skal være lig med 2?

Der skal benyttes parenteser

F(x) = x4/4 - 1/(2x2) + k

Konstanten k er ikke beregnet korrekt, netop på grund af den manglende parentes.


Svar #2
09. september 2012 af ???gæt (Slettet)

Jo det skulle forstås på den måde;) takker for hjælpen


Svar #3
09. september 2012 af ???gæt (Slettet)

f(x)=x^3+1/x^3, hvor F(2)=2
F(x)=x^4/4-1/(2x^2)+k
K=2^4/4-1/(2*2^2)+k=2
K=2-8+k=2
K=8
F(x)= x^4/4-1/(2x^2)+8

Er det her så rigtigt:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. 1/(2·22) er ikke lig med 8 .

Det er også totalt forvirrende at du både har et K og et k .


Skriv et svar til: Integrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.