Fysik

modstand/resistans

09. september 2012 af BrainChild (Slettet) - Niveau: B-niveau

en kobberledning har længe på 2,8m og et tværsnitsareal på 0,45 mm2.jeg skal bestemme resistansen

 

jeg har prøvet her:

R= 0,0155Ω*mm2/m*(2,8/0,45mm2)
R= 0,096 Ω


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

 

                        R = (0,0172 Ω·mm2/m) · (2,8 m) / (0,45 mm2) = 0,11 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af hesch (Slettet)

Tja, i min praktiske verden, plejer vi at sige:

1mm2 kobbertråd giver en modstand = 18Ω / km. Herefter er modstanden i din tråd:

18Ω * 2,8 / 1000 m * 1mm2 / 0,45mm2 = 0,112Ω.

Men i den den praktiske verden smider man altså også gamle cykler mm. i smeltebadet, for at opnå maksimal tilladelig "urenhed" ( EU-direktiver ).

Herudover har det betydning, om kobberet er udglødet efter trækning ( man trækker tråd ).

 


Skriv et svar til: modstand/resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.