Matematik

HJÆLP // reducer

09. september 2012 af deni0932 (Slettet)

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kan løse disse 2 

 

4a-(2a-3)

(4a+3)(2a-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Hæv minusparentesen.

2) Udregn produktet af de to toleddede størrelser.


Svar #2
09. september 2012 af deni0932 (Slettet)

DVS. 

4a-(2a-3) 

4a-2a+3 

2a+ 3 er udregningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er det reducerede resultat i 1)


Svar #4
09. september 2012 af deni0932 (Slettet)

Wiiihiii :) 

 

Hvad med 2 

 

(4a+3)(2a-1)

4a+3+2a+1 

 

6a+4 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden størrelse. Det har du ikke gjort her.

(4a+3)(2a-1) = 4a·2a + 4a·(-1) + 3·2a + 3·(-1) = .....


Svar #6
09. september 2012 af deni0932 (Slettet)

det forstår jeg ikke. 

 

er det så 

4a·2a + 4a·(-1) + 3·2a + 3·(-1)

 

4a·2a + 4a·(-1) = 8a + 4a(-1) 

+ 3·2a + 3·(-1) = 6a +3·(-1) 

 

18a +3 

 

 

??

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er umuligt at gennemskue, hvad du laver med de hjemmelavede regneregler.

Du ser ikke ud til at forstå, at 4a·2a = 8a2 , og at 4a·(-1) = -4a, for eksempel.


Svar #8
09. september 2012 af deni0932 (Slettet)

det kan jeg godt se. men kan ikke se hvordan du får det i 8a^2


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

4a·2a = 4·a·2·a = 4·2·a·a = 8a2

 


Svar #10
10. september 2012 af deni0932 (Slettet)

JA OKAY!!!! Nu jeg med :)))


Skriv et svar til: HJÆLP // reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.