Matematik

Mat(A-niveau) - andengradspoly

10. september 2012 af zeppaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med at genopfriske noget matematik.

Jeg fandt denne hjemmeside:

http://www.matnatverdensklasse.dk/uv-mat/cas/kompleks/kompleks.pdf

Hvor jeg nederst på side 2 stødte på noget underligt.

Der skal løses en andengradsligning i eksemplet nederst på side 2, og via løsningsformlen kommer forfatteren frem til, at -2 +/- kvdrod(8*(-1)) kan omskrives til -2 +/- 2kvdrod(2)kvdrod((-1).

 

Hvordan sker dette?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der benyttes, at

√8 = √(23) = 2·√2


Svar #2
10. september 2012 af zeppaz (Slettet)

Tak, men hvordan kan √(2^3) omskrives til 2·√2 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2012 af mathon

 

                        √(8) = √(4·2) = √(4)·√(2) = 2·√(2)


Skriv et svar til: Mat(A-niveau) - andengradspoly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.