Matematik
Hjælp til opg. 3.037 i eks.opg. matB
10. september 2005 af
GitteMH (Slettet)
Hej. Jeg er gået fast i en opgave der ser således ud:
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen
x^2-6x+y^2+8y=0
Bestem centrum og radius for cirklen.
- DET HAR JEG GJORT = C=(3,-4) og r=5.
Men så kan jeg ikke finde ud af:
Bestem en ligning for den tangent til cirklen, der går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt.
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen
x^2-6x+y^2+8y=0
Bestem centrum og radius for cirklen.
- DET HAR JEG GJORT = C=(3,-4) og r=5.
Men så kan jeg ikke finde ud af:
Bestem en ligning for den tangent til cirklen, der går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt.
Svar #2
10. september 2005 af allan_sim
#0.
Du kan starte med at finde en ligning for den linje m, der går gennem centrum af cirklen og koordinatsystemets begyndelsespunkt.
Herefter kan du udnytte, at tangenten må stå vinkelret på m, dvs. produktet af de to linjers hældningskoefficienter er lig med -1.
Du kan starte med at finde en ligning for den linje m, der går gennem centrum af cirklen og koordinatsystemets begyndelsespunkt.
Herefter kan du udnytte, at tangenten må stå vinkelret på m, dvs. produktet af de to linjers hældningskoefficienter er lig med -1.
Svar #3
11. september 2005 af GitteMH (Slettet)
Mange tak for svaret - tror at jeg kan løse den nu:)
Skriv et svar til: Hjælp til opg. 3.037 i eks.opg. matB
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
