Fysik

diode

10. september 2012 af LW09 (Slettet)

 d)  Hvad kan man anvende en diode til?


Gør strømmen ensrettet fordi den har en negativ side og positiv side


er det korrekt? kan der tilføjes andre vigtige ting?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Der står en frygtelig masse eksempler her: http://en.wikipedia.org/wiki/Diode#Applications


Svar #2
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg må desværre sige, at jeg intet forstår af den engelske wiki :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af hesch (Slettet)

Man anvender ikke een diode til at ensrette strøm, men typisk 4, der sidder i en diodebro eller ensretterbro, når der er tale om at ensrette een fase. Til trefaset ensretning anvendes 6 dioder.

Dioder anvendes endvidere generelt til at sikre, at strøm løber "den forkerte vej" i kredsløb, f.eks. til at sikre, at apparater ikke lider skade, hvis de tilsluttes en jævnspænding med forkert polaritet.

En diode er mange ting, f.eks. finder der jo lysdioder, fotodioder til detektering af lys, zenerdioder til stabilisering af spænding, kapacitetsdioder til at variere frekvens på radiosignaler.


Svar #4
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Tak for svaret Hesch ;) kan helt klare benyttes !! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2012 af hesch (Slettet)

PS:  Dioder anvendes også til DTL-kredsløb ( Diode-Transistor-Logik ) til at danne AND-gates, OR-gates.

Det er en gammeldags teknologi, men den er robust overfor elektrisk støj, og har derfor været anvendt i "barske" industrimiljøer.


Svar #6
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Okay.. :) tak tak..

Nu springer jeg lidt over det med diode og hopper til ohms lov

Når vi snakker om Ohms lov vil det sige, at der er tale om forholdene for strøm, spænding og modstand

Er dette korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2012 af hesch (Slettet)

Ja, ohms lov beskriver sammenhængen mellem U, R og I ved:

U = R*I

R = U / I

I = U / R


Svar #8
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Okay :) men nu har jeg altså kun skrevet U=R*I og ikke de to sidste formler ? behøves jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2012 af hesch (Slettet)

Naaj,  men du kan jo bruge det til at terpe.   :)


Svar #10
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Kan jeg ikke nøjes med at skrive;

Når vi snakker om Ohms lov vil det sige, at der er tale om forholdene for strøm, spænding og modstand. Loven bruges til at udregne faktorer for elektrisk system. Vi kender ohms. 1. lov som
U= R*I, hvor U står for spændingsforskel...................


Svar #11
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Har du lyst/tid til at læse min teori i gennem, den er ikke særlig lang? :)))) bare så jeg er sikker på, at jeg har styr på det hele


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2012 af hesch (Slettet)

Ja.   Men lad nu være med at kalde det "forhold": W og kW har forholdet 1:1000, altså uden enhed. Jeg ville stadig kalde relationen mellem U, I og R for en sammenhæng.


Svar #13
10. september 2012 af LW09 (Slettet)

Okay har rettet det :) har du muligheden for at se den igennem?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. september 2012 af YesMe (Slettet)

Du kan godt finde ud af om det sker eller ej. Den bedste og enkleste øvelse, når du vil have det stoppet, så smid den ud i skraldespanden.


Skriv et svar til: diode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.