Matematik

Integraler

10. september 2005 af Elvin (Slettet)
Når jeg får at vide, at f(x) = ln(x) for 3 =< x =< 5 og f(x) = sqrt(x) for 2<x, hvordan finder jeg den eksakte værdi af f(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2005 af Duffy

Virker lidt som volapyk.

Hvad har det at gøre med et integral??

Det må blive en GAFFEL-FORSKRIFT:

f(x) = ln(x) for 3 =

f(x) = sqrt(x) for 2


Duffy

Svar #2
10. september 2005 af Elvin (Slettet)

Funktionen f er bestemt ved ovenstående, og jeg skal finde den eksakte værdi af integralet

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2005 af allan_sim

#2. Med hvilke grænser?
Hvis grænserne er hhv. 2 og 5, så kan du udnytte, at du kan opdele integralet:

int{2,5}(f(x))dx
= int{2,3}(sqrt(x))dx + int{3,5}(ln(x))dx

Svar #4
10. september 2005 af Elvin (Slettet)

Vil det sige, at jeg skal integrere (x) = ln(x) med grænserne 3 og 5, og derefter f(x) = sqrt(x) med grænserne 2 og 3, og trække de 2 resultater fra hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Bliver du bedt om at beregne den eksakte værdi af integralet

5
S[f(x)]dx
2

så benyt forslaget givet i #3. Ellers henvender du dig blot igen med nærmere oplysninger.

//Epsilon

Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.