Matematik

Regneforskrift

11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jegg opskrive en forskrift når jeg har en lineær funktion med (4,5) og (-4,5)

P1 (4,5) → x1 = 4 og y1 = 5
P2 (-4,5) → x2 = -4 og y2 = 5

jeg finder a
a = (5 – 5) / (-4 – 4) = 0

jeg finder så b, som er konstant fordi a=0
b = y1 - a·x1 = 5 – 0 * 4 = 5
 

regneforskrift: 0x+5

 

er det beregnet korrekt? hjælp tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

regneforskrift:
                                  y = f(x) = 0x+5

              eller
                                  y = f(x) = 5


Svar #2
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

eller f(x)=0x+5? :)


Svar #3
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

thx


Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.