Matematik

Fuldstændig løsning til ligningssystem

11. september 2012 af samskeyti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv den fuldstændige løsning til ligningsystemet: 

x1+2x2+3x3-6x4=5 

x1+2x2-3x3=17

Hvilken metode vil I anbefale mig at bruge? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af SuneChr

x1  og  2·x2  kan elimineres. Tilbage er to ligninger med to ubekendte i x3 og x4 .


Svar #2
11. september 2012 af samskeyti (Slettet)

Smart nok :-) Mange tak for det!

Hvad så hvis det nu var et andet tilfælde, hvor leddene ikke kunne elmineres. Hvilken metode bruger man så, når der er fire ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af SuneChr

# 1   Nej, én ligning med to ubekendte. x3 kan herefter udtrykkes ved x4 eller omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af SuneChr

x1  =  - 2·x2  +3·x4  +11
x2  =  arbitrær
x3  =  x4 - 2
x4  =  arbitrær


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning til ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.