Fysik

gitterkonstant

12. september 2012 af annmra (Slettet) - Niveau: B-niveau

lys med bølgelænden 550 nm senden ind mod et gitter med 300 linjer pr. mm

a) hvor stor er gitterkonstante

b) bestem afbøjningsvinklerne for 1. og 2.  af lyset

 

 

plezzzz hjælp hehhh


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

a)       

                 d = (1 mm) / 299 ≈ (1 mm) / 300 = 0,003333333 mm = 3333,333 nm

b)
                 θn = sin-1(n·(λ/d))                          λ/d = 0,165


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af mathon

b)

så du har
                      θ1 = sin-1(1·(λ/d)) = sin-1(1·0,165) = 9,50º

                      θ2 = sin-1(2·(λ/d)) = sin-1(2·0,165) = 19,27º

 

 


Skriv et svar til: gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.