Fysik
Middelacceleration - Haster!
11. september 2005 af
Webby (Slettet)
Hey,
Hvordan finder man middelaccelerationen???
Jeg har en opgave der lyder, at en loppe kan springe 0,035m med en afsætsvinkel på 75 grader. Hertil har jeg beregnet en begyndelsesfart og kan principielt også finde tiden herfor. Den eneste information vi ellers har er at begyndelsesfarten blev opnået efter 0.0008m inde i hoppet.
Det er den eneste information jeg har på givet tidspunkt, nu skal jeg bare finde middelaccelerationen.
Jeg kan finde følgende formel fra bogen:
(vektor)a[av]=(v[2]-v[1])/(t[2]-t[1])
Jeg kan dog ikke rigtig forstå hvordan man skal anvende den i praksis. Det var lidt det jeg håbede en af jer kunne hjælpe med... ;)
Hvordan finder man middelaccelerationen???
Jeg har en opgave der lyder, at en loppe kan springe 0,035m med en afsætsvinkel på 75 grader. Hertil har jeg beregnet en begyndelsesfart og kan principielt også finde tiden herfor. Den eneste information vi ellers har er at begyndelsesfarten blev opnået efter 0.0008m inde i hoppet.
Det er den eneste information jeg har på givet tidspunkt, nu skal jeg bare finde middelaccelerationen.
Jeg kan finde følgende formel fra bogen:
(vektor)a[av]=(v[2]-v[1])/(t[2]-t[1])
Jeg kan dog ikke rigtig forstå hvordan man skal anvende den i praksis. Det var lidt det jeg håbede en af jer kunne hjælpe med... ;)
Svar #1
11. september 2005 af Webby (Slettet)
Undskyld, vinklen var ikke 75 grader, men 70 grader...
Svar #2
11. september 2005 af Sentinox (Slettet)
Jeg tror du misforstår noget i opgaven.
Begyndelsesfarten, begynder PRÆCIS i starten af hoppet, ellers er det IKKE begyndelsesfarten.
Mit gæt ville være at de 0.0008*m var det stykke som loppen "bøjede" benene til afsættet.
Derfor er de 70 grader derfor ikke vigtigt, med mindre du bliver bedt om komposanterne.
Middelaccelerationen, som opgaven spørger efter, må istedet være en skalar størrelse.
Endvidere skal du være opmærksom på at det ikke er muligt umiddelbart er muligt at bestemme den tid, som du mener det er.
Istedet:
Idet vi antager at accelerationen foregår i en ret linie, kan du bruge følgende formel:
v^2=v0^2+2*a(x-x0)
du skal isolere "a"..
//sentinox
Begyndelsesfarten, begynder PRÆCIS i starten af hoppet, ellers er det IKKE begyndelsesfarten.
Mit gæt ville være at de 0.0008*m var det stykke som loppen "bøjede" benene til afsættet.
Derfor er de 70 grader derfor ikke vigtigt, med mindre du bliver bedt om komposanterne.
Middelaccelerationen, som opgaven spørger efter, må istedet være en skalar størrelse.
Endvidere skal du være opmærksom på at det ikke er muligt umiddelbart er muligt at bestemme den tid, som du mener det er.
Istedet:
Idet vi antager at accelerationen foregår i en ret linie, kan du bruge følgende formel:
v^2=v0^2+2*a(x-x0)
du skal isolere "a"..
//sentinox
Skriv et svar til: Middelacceleration - Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
