Matematik

Bestem ligningen

12. september 2012 af Yazzzim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej vi har nogle lektier for og nogle af dem ser sådan her ud

og jeg var der ikke så ved faktisk ikke rigtig hvordan man gør ? 

 

1. En linje har hældning a=6 og går gennem punktet (4,20). Bestem en ligning for linjen

2. En linje går gennem punkterne (2,7) og (6,15). Bestem en ligning for linjen.

3. En linje går gennem punkterne (-2,7) og (3,9). Bestem en ligning for linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af mathon

 

                 1.  brug punkt-hældning-formlen

                  2. og 3   brug to-punkt-formlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

 

                    punkt-hældning-formlen
                                                                        y- yo = a
·(x - xo)

 

 

                   to-punkt-formlen

                                                                    (y - y1) / (x - x1) = (y2 - y1) / (x2 - x1)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af 123434 (Slettet)

1) y=ax+b

20=6x-4

y=6x-4


Skriv et svar til: Bestem ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.