Matematik

koordinatsættet.

12. september 2012 af fnukket (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne 

l: -x+3y=-7

m: 3x+4y=8 

 

hjælp?! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

du skal løse det givne ligningssystem. Isoler x i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden. det giver en ligning i den ene ubekendte y


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af provinsbaronen (Slettet)

l: -x+3y=-7 <=> x=3y+7

indsæt dette i m

m: 3x+4y=8 <=> 3*(3y+7)+4y=8 <=> 9y+7+4y=8 <=> 13y=1 <=> 1/13=y

indsæt da din y-koordinat i ligning I (eksempelvis).

x=3*1/13+7 <=>x=3/13 + 7

du har da både x og y og dermed din skæring mellem punkterne. (3/13+7,1/13)


Skriv et svar til: koordinatsættet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.