Fysik

hjælp gnidning

13. september 2012 af caspersvende (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et 1.23m plan løftes 0.456m før en klods på 3.25kg begynder at glide. Hvad er gnidningskoefficienten?

 

hvordan bestemmer jeg denne uden vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af Lurch (Slettet)

Det afhænger af hvordan geometrien er. Det er ikke klart udfra din tekst. 

Hvis det tolkes som at der en plade af længden L=1.23m, der løftes op i den ene ende, sådan at en ende rør jorden og den anden er H=0.456m over, så findes vinklen udfra standard trekantberegninger.

H = L*sin(θ)

 


Svar #2
13. september 2012 af caspersvende (Slettet)

så jeg siger 0,456=1,23*sin(x) også isolerer x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

yes:)

Så kan du finde gnidningen via. normalkraften og vinklen


Svar #4
13. september 2012 af caspersvende (Slettet)

super fedt! nu skal jeg lige være helt sikker. 

 

0,456=1,23*sin(x)

0,456/1,23=sin(x)

sin^-1(0,456/1,23)=x

x=21,7608

er den helt gal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej, den er god nok.

Så skal du lave en kraftanalyse(eller brug en formel)


Svar #6
13. september 2012 af caspersvende (Slettet)

det eneste jeg kan finde er formlen: Fgnid = gnidningskoefficient*Fnormal.

 

men jeg kender jo kun Fnormal, så ved ikke lige hvordan jeg skal kunne bestemme det med 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2012 af Lurch (Slettet)

Husk at tyngdekraften også spiller ind.

Fres = Ftyngde + Fgnid

I grænsen lige akkurat før blokken glider er Fres=0


Skriv et svar til: hjælp gnidning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.