Matematik

Algebra

13. september 2012 af Milla97 (Slettet)

Hejsa allesammen. Jeg døjer meget med Algebra. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Kan nogle af jer måske forklare mig tip til hvordan jeg kan blive bedre til algrebar, så jeg kan regne ligningerne ud.

Best Wishesssss

Milla :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af jnl123

hvis du kan være mere konkret er det lettere at hjælpe. Ellers se evt. den her:

http://ing.dk/artikel/115600-matematikkonkurrence-ligning-med-n-ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af hesch (Slettet)

Lad os sige, at du har en opgave:

(5 + 3)(5 - 3) = ?

Du vil sikkert løse opgaven ved:

8 * 2 = 16

Algebraisk vil opgaven lyde:

( a + b )( a - b ) = a2 - ab + ab - b2 = a2 - b2

Numerisk kan opgaven altså løses ved:  52 - 32 = 25 - 9 = 16

Dette var et simpelt eksempel, og jeg ved ikke, om algrebraen her gjorde regnestykket nemmere ?

Men hvis du skal finde rødder til 2. gradspolynomiet: Ax2 + Bx + C = x2 + 30x + 221 = 0, så vil du i din aftenbøn takke din Gud og Skaber for at nogen har fundet løsningen algebraisk ved:

x = ( -B ± √( B2 - 4AC ) ) / 2A.

Ovenstående skrevet, ikke for at forklare dig algebra, men for at motivere dig, og forstå betydningen. Nogen gange hjælper motiveringen til forståelsen.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal nok prøve at øve og læse om det HELT BASALE igen. Der er sikkert noget der er sprunget over i din indlæring. Tit skal der bare et lille forklaring til før man ser lyset. Lidt ligesom svømning. Hvis man bliver kastet ud på det dybe vand som 4-årig uden at have lært at man skal sparke og padle, så kan man ikke svømme, og det virker umuligt. Har man øvet det bare 1-2 gange er det nemt nok.

Lær basics - og øv det og øv det.

 

X er et ukendt tal.

En ligning består af et = tegn, og noget til venstre og noget til højre for = tegnet.   

Opgaver med ligninger går ud på at omrokere og sætte x alene på den ene side af = tegnet.

Man skal samle x'erne for sig og tallene for sig.

Man skal eliminere så meget som muligt, ved hjælp af plus og minus osv.

Rækkefølgen er oftest tal først og plus og minus først. Derefter noget med x og gange og/eller dividere.

Man vil altid som trick benytte den omvendte funktion. Hvis der f.eks. står x+3 vil man bruge minus på begge sider. Hvis der står 7x, som jo er 7 gange x, vil man dividere. Hvis der står 5/x, vil man gange, osv.

Hvis der f.eks. står x+37=5 på den venstre side, skal man eliminere 37 ved at minusse med 37 på begge sider, så det bliver x+0 på venstre siden. så har man isoleret x.       x+37 -37 = 5  -37

Man skal altid gøre det man gør på både venstresiden og højresiden.

+ og - er nemt nok.  Gange og dividere m.m. skal gøres på hele venstre- og hele højresiden. (lav en parentes om de 2 sider)

Hvis 8x = 93, skal du dividere med 8 på begge sider, så du får x til at stå alene.

Vi andre har også haft besvær med det engang og har øvet os mange gange, men vi opfattede måske basics første gang, og havde nemmere ved det, jvf. min svømme-aforisme.

 


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.