Matematik

funtionsforskrift? hjæææælp

15. september 2012 af and8876 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg har en matematik aflevering hvor at jeg i en opgave skal finde gulds karat ud fra en finhed, det gik fin men så kommer "Angiv en funtionsforskrift, der viser sammenhængen mellem gulds finhed (y)og gulds karat (x)"

jeg burde kunne finde ud af det da jeg går i 10 men mit hoved kan bare ikke se logikken i det, nogen andres hoveder der kan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af michaelfdk (Slettet)

Det bliver jo lidt svært uden nogen bilag.


Svar #2
15. september 2012 af and8876 (Slettet)

hvad vil du have af bilag?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af 123434 (Slettet)

Opgaven hedder vist

Angiv en funktionsforskrift, der anviser sammenhængen mellem gulds finhed(y) og gulds karat (x)

24 karat = 1000 finhed

18 karat = 750 finhed

14 karat = 585 finhed

12 karat = 500 finhed

1000=a*24

a=1000/24=125/3

f(x)=125/3*x

 


Svar #4
15. september 2012 af and8876 (Slettet)

#3

 

Opgaven hedder vist

Angiv en funktionsforskrift, der anviser sammenhængen mellem gulds finhed(y) og gulds karat (x)

24 karat = 1000 finhed

18 karat = 750 finhed

14 karat = 585 finhed

12 karat = 500 finhed

1000=a*24

a=1000/24=125/3

f(x)=125/3*x

hvor får du a fra og hvor er y?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2012 af 123434 (Slettet)

Jeg tager udgangspunkt i Formlen y=a*b

1000=a*24

Så finder man a.


Svar #6
15. september 2012 af and8876 (Slettet)

ok tak for hjælpen


Skriv et svar til: funtionsforskrift? hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.