Matematik

2x^2-4x+c=0

15. september 2012 af tennaersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne ligning for, hvor jeg skal bestemme c sådan ligningen ingen løsning har. Hvordan gør man det? Jeg ved at diskriminanten skal være d<0! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af mathon

 

                     

                2x2+ (-4)x + c = 0

a = 2
b = (-4)                     
                              beregn størrelsen af c,
                    når
                              d<0
                    

 


Svar #2
15. september 2012 af tennaersød (Slettet)

Men skal jeg så isolere c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af HrQuantum (Slettet)

Diskrimminanten: b2- 4ac

b2 - 4ac <0  ⇔

(-4)2 - 4*2*c <0   ⇔

16 - 8*c <0  ⇔

16 - 8*c + 8*c < 0 + 8*c  ⇔

16 < 8*c  ⇔

16/8  <  (8*c)/8  ⇔

2 < c

 

 


Skriv et svar til: 2x^2-4x+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.