Matematik

Mat opg 948

15. september 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey jeg vil gerne be om hjælp :)

Opstil en tabel over binomialsandsynlighederne med parametrene n = 6 og p = 0,2 og binomialsandsynlighederne med parametre n = 6 og p = 0,8.

Sammenlign tallene i de to tabeller. Kommenter resultatet og forklar sammenhængen.
Figuren i bogen viser stolpediagrammet for binomialfordelingen med parametrene n og p. Benyt det foregående til at tegne stolpediagrammet for binomialfordelingen med parametrene n og 1 - p.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af jnl123

for n=6 og p=0,2:

 

x:                          1               2                   3            4            5           6

b(x;6;0,2):         0,39           0,25             ?             ?           ?            ?

 

dvs. sandsynligheden for x successer i 6 forsøg hvor der er 20% chance for succes i hvert forsøg


Svar #2
15. september 2012 af esplat (Slettet)

må jeg spørge om den formel du skriver op til x=1 for jeg får noget helt andet :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af jnl123

 

b(x;n;p) = (n  x) * p^x * (1-p)^(n-x)

hvor:

(n  x)  =  n! / ( x! * (n-x)! )

 

http://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen


Svar #4
16. september 2012 af esplat (Slettet)

okay jeg troede det var det jeg gjorde...

P(X=1)=b(1;6,0.2)= 6*0.2^6*(1-0.2)^5= 0.00012582912


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af jnl123


Svar #6
16. september 2012 af esplat (Slettet)

det gav 0.39 som skrev men hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2012 af jnl123

6*0.2^6*(1-0.2)^5

6*0.2^1*(1-0.2)^5


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2012 af jnl123

når du er færdig, så prøv og læg mærke til hvad de 6 sandsynligheder lagt sammen gir


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

#8. Du mener vel inkl. x=0 ?


Svar #10
16. september 2012 af esplat (Slettet)

jeg har lavet begge tabelle men hvordan kan jeg sammenligne dem?? altså jeg kan bare se at den ene bliver lavere og den anden stiger..


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2012 af jnl123

ja #9 har ret, du skal have x=0 med

 

er de ikke nærmest spejlvendte? i den ene er p=0.2 og i den anden er den p=1-0.2=0.8


Skriv et svar til: Mat opg 948

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.