Fysik

Hvad er gnidningskoefficienten??

16. september 2012 af HallC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende spørgsmål:

Et 1.23m plan løftes 0.456m før en klods på 3.25kg begynder at glide. Hvad er gnidningskoefficienten?

Er i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det an?? Jeg skal vel ha fundet et gradetal også, så jeg kan bruge cos. Og evt isolere gnidningskoefficienten i ligningen:

Fgnidning = μ * Fn = μ * (m*g)*cos(Θ)

Θ = bordets hældningsvinkel med vandret

Hvordan finder jeg vinklen??

Håber der er en et geni, eller mindre kan også gøre det, der kan hjælpe mig videre.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af peter lind

Lav en tegning af systemet. Det er en retvinklet trekant hvor hypotenusen er 0,456 m og den ene katete er 1,23 m


Svar #2
16. september 2012 af HallC (Slettet)

Tak. Hvordan finder jeg gnidningskoefficienten??

Hvad er forskellen på Fgnidning og μ??

Sorry, hvis det bare er et monster dumt spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af peter lind

Der er ikke nok oplysnijger i #0 til at gnidningskoefficienten kan findes

Sammenhæng mellem gnidningskraften og gnidningskoefficienten har du selv angivet i #0


Skriv et svar til: Hvad er gnidningskoefficienten??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.