Matematik

Delopgave

16. september 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave:

Model: vt+1 = Mvt hvor matricen M = (1,7 1,0/ 0,8 0,6) og vt = (xt / yt) Det er ikke en brøk men / illustrerer, at tallene står over hinanden.

Antal unge kaniner i år t+1:

1,7xt + 1,0yt = xt+1

Antal gamle kaniner i år t+1:

0,8yt + 0,6xt = yt+1

Et år er der dobbelt så mange unge som gamle kaniner.

1) Vis at der ifølge modellen også vil være dobbelt så mange unge det følgende år

2) Bestem faktoren som unge og gamle vokser med det følgende år. Hvor mange år går der før den samlede bestand er mindst 10-dobelt?

Tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn xt+1/yt+t , når xt = 2yt

2) Beregn xt+1/xt og yt+1/yt , når xt = 2yt


Svar #2
16. september 2012 af Bladlus (Slettet)

1) 2yt+1/ yt+1 = 2(0,8yt + 0,6yt) / 0,8yt + 0,6yt 

2) 2yt+1/2yt = 2(0,8yt + 0,6yt) / 2yt og yt+1/yt = 0,8yt + 0,6yt / yt

Eller hvad? ;) 


Skriv et svar til: Delopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.