Matematik

Løs ligningssystemet

16. september 2012 af johannehanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder på: 

Løs ligningssystemet 

-x+3y=6

2x+y=-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

hej, jeg vil gerne hjælpe dig.. 

har du prøvet kræfter med et koordinatsystem før ? :-)


Svar #2
16. september 2012 af johannehanse (Slettet)

Ja det har jeg. :-) 

De sidste par gange vi har lavet de her opgaver, har vi først fået ligningen til at være lig med 0 :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af mathon

 

         

     I:    -x + 3y = 6                     I multipliceres med  2  og kaldes III
     II:    2x + y = -5


     III:    -2x + 6y = 12                II og III adderes
     II:      2x + y = -5

              7y = 7

              y = 1                           som indsat i   I:    -x + 3y = 6
giver
            
-x + 3·1 = 6

             -x = 3

              x = -3

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitutionsmetoden eller lige store koefficienters metode.

Ved lige store koefficienters metode kan man gange Ligning 1 med 2 og så lægge den resulterende ligning sammen med Ligning 2, hvorved man får en ligning i y alene.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af Andreww (Slettet)

2·(-x+3y)=2·6
    -2x+6y=12

 

                   2x+y=-5

(-2x+6y) + 2x+y =-5 + 12


Svar #6
16. september 2012 af johannehanse (Slettet)

Okay tak. :-) 

 


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.