Matematik

ph

17. september 2012 af Kaan* (Slettet)

Er der nogen som lige vil hjælpe mig med denne opgave..

Gøre rede for at hvis koncentrationen x i en væske gøres 100 gange større, vil pH blive formindsket med 2.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

hvis du forestiller dig en c-molær monoprot, stærk syre

         har du
                                    [H3O+]1 = c1

                                    pH1 = -log(c1)

 

gøres koncentrationen 100 gange større

         har du
                                    [H3O+] = 100c1

                                    pH = -log(100·c1) = -log(102·c1) = -(log(102) + log(c1)) = -(2+log(c1) = -log(c1) - 2 =

                                                                                                                                                        pH1 - 2


              


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mette48 (Slettet)

pH er - log til H-ion konsentrationen

pH koncentrationen kaldes x

pH = - log x

hvis koncentrationen forøges 100 gange bliver den x*100

ny pH = - log (x*100)= - (logx +log 100) = -(logx +2) =-log x -2

ny pH er altså 2 mindre end pH


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.