Matematik

Mat-A Parallellogram...Grrr

17. september 2012 af tigerdyretsm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej peps, hjæææælp...

Jeg har en opgave som lyder følgende:

Et parallellogram har vinkelspidserne A(-2,-1) B(5,-1) C(8,4) D(1,4)

a) Tegn parallellogramet i et koordinatsystem - Det har jeg gjort.

b) Beregn diagonalernes længder - der gjorde jeg følgende:

Jeg startede med at beregne vektorerne AD og AB: AD = (3 over 5) AB = (7 over 0)

Dem brugte jeg så til at finde diagonalerne AC og DB: AC = (10 over 5) og DB = (-4 over 5)

Så fandt jeg længderne af dem: AC = 11,18 og DB = 6,4

- den tror jeg er rigtig nok, MEN så kom jeg til c)...da-da-da-dammm

c) Beregn koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt?

Der er jeg gået i stå, har haft lidt gang i at skrive dem om til ligninger, men er ikke sikker på det er det rigtige at gøre? Og hvis det er, hvad gør jeg så når jeg har ligningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af exatb

sætter ligningerne lig hinanden, så får du x værdien for skæringspunktet


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2012 af peter lind

Hvis du kalder skæringspunktet for diagonalerne E gælder OE = OA+AE = OCAC


Svar #3
17. september 2012 af tigerdyretsm (Slettet)

Ja kan godt se hvad du mener, men syntes det bliver noget rod.

Jeg har lavet den første ligning ved at "hatte" vektor AC, så den kommer til at hedde AC = (-5 over 10) og så har jeg valgt punktet C(8,4) som mit Po på linien, så får jeg ligningen:

-5(x-8) + 10(y-4) = 0

Ved den anden ligning har jeg ligeledes "hattet" vektor DB, så den kommer til at hedde DB = (-5 over -4) og så har jeg valgt punkt D(1,4), som mit Po på linjen og fået ligningen:

-5(x-1) + (-4)(y-4) = 0

Men derfra får jeg bare en masse kludder, hvordan ville du skrive det, hvis du skulle sætte dem lig hinanden?


Svar #4
17. september 2012 af tigerdyretsm (Slettet)

Hov det kan da være den kan bruges, jeg prøver lige peter.


Svar #5
17. september 2012 af tigerdyretsm (Slettet)

HURRA FOR PETER! Der var den sgu, jeg takker :)


Skriv et svar til: Mat-A Parallellogram...Grrr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.