Matematik

Skæringspunkter til tangenter i Maple

17. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg ved ikke helt hvordan man skal løse denne i Maple, da jeg ikke har så meget erfaring med programmet. Men vi skal altså finde skæringspunkterne for tangenterne i to punkter: (0,25;f(0,25) og (4,f(4))  til grafen for denne funktionen f(x)=sqrt(x)/x+1 (kvadratrod af x over x+1)

 

Hvor begynder man?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Begynd med at bestemme de to tangenters ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2012 af mathon

 

                                     f(x) = √(x) / (x + 1)         x ≥ 0

                                     f '(x) = [1/(2√(x))·(x+1)  - √(x)·1 ] / (x+1)2

                                     f '(x) = (1/2)·√(x) / (x+1)2

 

                                     f '((1/4)) = (1/2)·√((1/4)) / ((1/4)+1)2 = (1/4) ·(16/25) = (4/25) = 0,16        


                                     f '(4) = (1/2)·√(4) / (4+1)2 = (1/25) = 0,04                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af mathon

 

              tangentligning i (xo , yo)

                                                              y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)
 

                                 xo = 0,25    og   xo = 4

                                 f(xo) = ???        f(xo) = ???


Skriv et svar til: Skæringspunkter til tangenter i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.