Matematik

Vektorer

17. september 2012 af smisch

Hej, jeg skal lave en aflevering, men er gået i stå ved en af opgaverne. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal gøre. Håber der nogen som kan hjælpe mig :)

Opgaven lyder:
 

To vektorer er  givet ved a? = [4 ; -2] og b? = [t ; 6] , hvor t er et tal.

a) Bestem t, så de to vektorer er ortogonale

b) Bestem t, så de to vektorer er parallelle
 

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

 

                     hvad gælder om orogonale vektorer ?

                     hvad gælder om parallelle vektorer ?

 

                                                                                                 ( determinant , skalarprodukt...)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen ab = 0

b) Løs ligningen â b = 0

Indsæt vektorernes koordinatsæt, og løs de fremkomne ligninger i t .


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af SuneChr

Du må have stødt på

ab  =  0    ⇔    ab    og    â =  0   ⇔  a || b                 ?


Svar #4
17. september 2012 af smisch

Faktisk har jeg ikke haft så meget om vektorer endnu. Jeg er i gang med at supplere matematik på A niveau, og kom ind på holdet 2 - 3 uger senere end alle de andre. Har kun haft 2 timer indtil videre. Derudover har jeg ikke haft matematik i over 1 år nu, har glemt en del... Men som sagt, har jeg ikke haft om vektorer før, og jeg møder først min lærer igen, når jeg skal aflevere opgaven. Håber i kan forklare mig, hvordan jeg skal gøre.  


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.