Fysik

Hjælp til aflevering vedrørende strøm

18. september 2012 af Lene1221 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!! Jeg skal lave fysik rapport, og er da kørt totalt død. For forskellige resultater hver gang, og ved ikke hvilke formler osv jeg skal bruge. Er der nogle der kan hjælpe mig med nogle af spørgsmålene ?
 

Opgave2)
Et batteri er påtrykt 12A . Hvor lang tid vil batteriet kunne levere en strømstyrke på 100mA?

Opgave 3
En spændingskilde forbindes med to ledninger til en modstand (resistor). Når spændingen indstilles til 7 V er strømstyrken 123mA.

a) Beregn resistansen R i resistoren
b) Hvad bliver strømstyrken hvis spændingen ændres til 12V?


Opgave 4
Resistorerne

R1 = 5,4Ω     R2 =12,3 Ω       R3 = 1,2 Ω       R4 = 9,3 Ω      R5 = 15,6 Ω        R6 = 7,8 Ω

kobles på følgende måde: R1 og R2 kobles i serie. De to resistorer kobles parallelt med R3, og denne parallelkobling kobles i serie med de sidste tre resistorer.

a) Lav en skitse der viser hvordan resistorerne er koblet.
b) Beregn erstatningsresistansen i hele resistorkoblingen.

Opgave 5
Beregn resistansen i en 15m lang kobbertråd med diameteren 0,70mm.

På forhånd tusind tak!


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af peter lind

2) er der ikke nok oplysninger til at det kan besvares.

3. Brug Ohms lov


Svar #2
18. september 2012 af Lene1221 (Slettet)

Der er ikke mere info til 2'eren .. - Tusind tak ellers! :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af mathon

Opgave2)
Et batteri er påtrykt 12 Ah . Hvor lang tid vil batteriet kunne levere en strømstyrke på 100mA?

                        
                               ladning   =     ladning

                                12 Ah    =   (0,1 A) ·t
 

                                 t = (12 Ah) / (0,1 A) = 120 h


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af mathon

opgave 4

      b)
                 33,8238 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af mathon

Opgave 5
                   R = ρCu·L /(0,25·π·d2)

 

...............

      ρCu = 1,72·10-2 Ω mm2/m = 1,72·10-8 Ω m


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af mathon

#4
i detaljer:
                       R1 = 5,4Ω     R2 =12,3 Ω    i serie  parallelet med      R3 = 1,2 Ω

dvs
                      17,7 Ω   parallelet med      R3 = 1,2 Ω
med
erstatnings-
modstanden
                       Rp = ((17,7 Ω) · (1,2 Ω)) / ((17,7 Ω) + (1,2 Ω)) = 1,12381 Ω

tilbage er
                       Rp = 1,12381 Ω   i serie med (R4 = 9,3 Ω      R5 = 15,6 Ω        R6 = 7,8 Ω)

dvs
                      
1,12381 Ω  i serie med   32,7 Ω
hvoraf
                       Rerstat = (
1,12381 Ω) + (32,7 Ω) = 33,8238 Ω 33,8 Ω               
 


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering vedrørende strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.