Matematik

El og vand

19. september 2012 af Britalje (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sidst spørgsmål for i aften

a: Hvor mange procent stiger prisen på el?
 
b: Hvor mange procent stiger prisen på vand?

 

el, pr. kWh

før pris1,20 ny pris 1,26

vand, pr. m2

før pris 22,50 ny pris 24,30


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt samme princip, som du havde i din anden opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1238230

Beregn først stigningen, og beregn så stigningen i forhold til den oprindelige pris.


Svar #2
19. september 2012 af Britalje (Slettet)

jeg skal bruge en formel med et ex af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så læs forklaringen i #1.


Svar #4
19. september 2012 af Britalje (Slettet)

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

a. Beregn stigningen på el = ......

    Beregn så stigningen divideret med den oprindelige elpris (før pris) ....

Stigningen = (ny pris) - (før pris) = ....

Beregn så    [ (ny pris) - (før pris) ] / (før pris) · 100%

b. Samme fremgangsmåde for vand.


Svar #6
19. september 2012 af Britalje (Slettet)

er helt blank ?


Svar #7
19. september 2012 af Britalje (Slettet)

tror jeg forstår det nu


Skriv et svar til: El og vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.