Matematik

Differentialkvotient

19. september 2012 af karinmøller (Slettet)

Hej :)

--> Jeg sidder også laver matematik, men synes det er svært at forklare hvad begrebet differentialkvotient betyder. =)

...

Håber det er nogle som har noget liggende :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

 

                     Δf(h)
          limes ---------- = f '(xo)
           h->0      h

for en kontinuert funktion er - hvis den er defineret -
grænseværdien for den relative funktionstilvækst
for h -> 0 lig med funktionens differentialkvotient


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mathon

også skrevet
 

                     f(xo+h) - f(xo)
          limes --------------------  = f '(xo)
           h->0              h


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Jeg vedhæfter en grafisk beskrivelse af differentialkvotienten.

Du må forestille dig at x nærmer sig x0 mere og mere. (svarende til at h --> 0 ovenfor)

Dermed nærmer differentialkvotienten sig mere og mere tangenten til kurven i punktet x0

og det er netop målet: at bestemme kurvens eksakte hældning i x0

 

 

 

Vedhæftet fil:DefDiffQuotInterval.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af mathon

eller
                     f(x) - f(xo)
          limes --------------  = f '(xo)
           x->xo      x - xo


Svar #5
20. september 2012 af karinmøller (Slettet)

Mange tak alle sammen, især billedet hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

En variation af det billede findes sikkert også i din bog.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.